vrijgezel.jpg

vrijgezellenfeest

Het Vrijgezellenfeest wordt meestal zo'n één tot twee weken voor de bruiloft georganiseerd door de ceremoniemeester of de (beste) vriend of vriendin van het bruidspaar. Als het zo uitkomt is dat ook de getuige. Het kan erg leuk zijn, maar houdt het wel gezellig en doe geen rare dingen die je anders ook absoluut niet zou doen. Normaal houden goede vrienden natuurlijk rekening met je karakter en eigen wensen.

Ondeugend

Als er over het vrijgezellen feest gepraat wordt hangt er vaak een sluier van ondeugd over. Maar een heel goed advies is dat je jezelf als bruid of bruidegom niet in een positie moet brengen die het huwelijk meteen al in gevaar brengt. Dit moeten zeker ook de organisatoren, zoals de vrienden en familie, goed in de gaten houden.

Tijdstip

Houd het vrijgezellenfeest ook niet precies de dag voor de bruiloft. Iedereen moet op de bruiloft op tijd en zonder kater kunnen rondlopen. Dat geldt zeker voor de bruid en bruidegom. En als je een paar dagen voor de bruiloft het feest hebt dan kun je tenminste nog wel wat drankjes naar binnen werken.

Mogelijkheden

Om maar eens een paar andere mogelijkheden te noemen:
Een dagje naar de Efteling.
Een etentje.
Avondje naar een grote stad en gezellig wat barretjes langs.
Een keer naar het casino.
Een workshop die de bruid of bruidegom erg leuk vindt.
Een hightea
Combinaties kunnen natuurlijk ook.
En vergeet niet dat de vrienden/vriendinnen het hele gebeuren met elkaar betalen. Dus als je organiseert en je hebt veel geld te besteden, bedenk dan ook bij dure dingen dat niet iedereen in die positie zit en niet zitten te wachten op extra hoge uitgaven.Verrassing

Het is natuurlijk het leukste als de bruid en de bruidegom beide niet weten wat er gaat gebeuren. Een verrassing is het leukste.Meestal zullen de bruid en de bruidegom ieder apart hun eigen vrijgezellenfeest hebben. Maar je kunt natuurlijk wel met de twee groepen afspreken om elkaar daarna te ontmoeten. Dus overdag hebben beide aparte activiteiten en 's avonds met z'n allen naar bijvoorbeeld een restaurant. Of bij iemand thuis lekker eten!

Meer tips

 

TrouwenmenuAnders