tradities.jpg

Trouwtradities

uit andere landen

In veel landen in de wereld zijn er ongewone trouwtradities en deze hebben we op deze pagina samengebracht. Je mag blij zijn dat niet al deze tradities ook in Nederland een gewoonte zijn want er zitten wel erg vreemde bij.

Turkije

Een konvooi aan auto's rijd al toeterend naar de trouwerij.

Rusland

Voor de bruiloft organiseert de familie van de bruid een uitkoping die de bruidegom het recht geeft om met de bruid te trouwen. Meestal bestaat zo'n uitkoping uit verschillende vragen aan de bruidegom over de bruid die door familie en vrienden bedacht zijn. Hoe geliefder de bruidegom hoe makkelijker de vragen zijn. Is een vraag echt niet te beantwoorden dan willen ze je niet graag als bruidegom in de familie!

Zweden

De vrouwelijke gasten op de bruiloft mogen geen rood dragen. Alleen diegene die met de bruidegom geslapen heeft en wil dat dat uitkomt draagt rood in de kleding.

Denemarken

De bruid mag voor de bruiloft haar eigen bruidsjurk niet zien. (Dat is bij ons ondenkbaar met al dat passen en meten). Mocht ze de jurk toch zien dan staat het aantal steken in de jurk voor de tranen die in het huwelijk gaan vloeien.

Polen

De bruiloften die vallen in de maanden met een R erin die worden beschouwd als goede huwelijken.

Duitsland

De avond voor de bruiloft wordt er een informeel feest gehouden, Poterabend. Tijdens dit feest wordt er porselein stukgegooid door de familie wat door het aanstaande bruidspaar opgeruimd moet worden.

Slowakije

Hier gooien de gasten glazen kapot op de vloer na de trouwreceptie en ook hier moet het bruidspaar dit opruimen.

India

De hele viering van het huwelijk duurt 3 tot 5 dagen waarbij het echte trouwen slechts 2 tot 3 uur in beslag neemt. Een aardige traditie is dat de bruidegom op een versiert paard naar de trouwerij komt en familie en vrienden vergezellen hem met muziek, dans en vuurwerk.

ItaliŽ

Het bed waar het bruidspaar de huwelijksnacht in doorbrengt moet worden opgemaakt door twee ongetrouwde vrouwen.

Finland

De dag voor de bruiloft vindt de huwelijksauna plaats. In de hitte van de sauna wordt de bruid vergezeld door haar moeder en de bruidsmeisjes.Spanje

Tijdens de bruiloft geeft het bruidspaar elkaar 13 munten die 'arras' worden genoemd. Deze munten representeren het trouwen in gemeenschap van goederen en het verdelen van de toekomstige verdiensten van beide.

BraziliŽ

In plaats van het gooien van het bruidsboeket gooit de bruid hier een plastic of pluche versie van Saint Antoni, de traditionele heilige van het huwelijk in de katholieke kerk. De gelukkige dame die hem vangt wordt als eerst volgende voor het altaar verwacht.

Meer tips

 

TrouwenmenuAnders