gemeentehuis.jpg

Bruidslocaties

Meestal wordt er in het gemeentehuis getrouwd en eventueel ook nog in de kerk. Maar er kan natuurlijk ook op een romantische of spectaculaire manier het jawoord gegeven worden.
Wat dacht je bijvoorbeeld van zwemmend tussen de dolfijnen of in een luchtballon. Of in een kasteel. Veel kastelen hebben voor dit doel een speciale trouwkamer.
Ook kun je eventueel op de plaats waar het feest gegeven wordt trouwen. Dus geef je het feest in een strandtent aan de zee dan kun je de ambtenaar ook uitnodigen om daar 's middags het huwelijk te voltrekken.

Foto's maken

Ook voor het maken van de bruidsfoto's voor in het trouwboek, moet je een mooie locatie hebben. Meestal is er in de omtrek wel ergens een prachtige locatie te bedenken. Kijk wel van te voren of de locatie beschikbaar is op de trouwdag en of het wel zo mooi is als je jezelf voorstelt in die tijd. Bijvoorbeeld een park met veel bloesembomen is niet elke dag van het jaar zo geweldig!
Zorg ook voor een goed alternatief als het op jullie trouwdag toevallig geen erg mooi weer is. Een tijdje poseren in de regen is niet erg leuk en maakt ook de foto's niet veel mooier.
Zie ook de pagina bruidsfoto's

Videofilm

Wordt er door vrienden of bekende gefilmd laat deze dan ook meegaan als de foto's gemaakt worden. Het is vaak erg leuk om later te zien hoe de foto's gemaakt worden omdat er vaak kleine dingen heel leuke details hebben terwijl je daar op de stilstaande foto niets meer van ziet. Later kan dit een erg leuk deel in de film zijn.
Laat je de film professioneel maken bespreek dan van te voren goed wat je van de film mag verwachten en wat je er wel en niet in wilt hebben. Ook als er tijdens de dag iets gebeurd wat je niet in het eind resultaat wilt hebben laat hem dat dan weten. Al zou een professioneel videofilmer dat ook zelf wel moeten inzien.

Kerkelijke inzegening

Wordt er ook getrouwd in de kerk dan zullen de gelovige gasten die zelf ook vaker in de kerk komen alles wel normaal vinden. Voor niet gelovige gasten kunnen er dingen zijn die ze niet volgen of die ze vreemd vinden. Gaan staan, knielen, zingen. Het kan voor hun duidelijker zijn als er in de liturgie aanwijzingen staan over wat er gebeurt. Denk daar even over als de liturgie gemaakt wordt.
Ook kunnen er in de kerk gasten binnenlopen die je niet uitgenodigd hebt. Zorg er voor dat iemand daar op let en deze niet tussen de familie en vrienden laat zitten. Het mag wel maar voelt toch wat vreemd aan.Buitenland

Het komt ook steeds vaker voor dat bruidsparen ervoor kiezen om hun huwelijk te laten voltrekken in het buitenland. Dat kan bijvoorbeeld een tropisch eiland zijn, Hawaď of Mexico, maar kan ook een ander land in Europa zijn. Het voordeel is dat je meteen na het trouwen in het buitenland ook meteen daar de huwelijksreis kan houden. Een klein nadeel kan zijn dat niet iedereen uitgenodigd kan/zal worden omdat dit dan te duur wordt.
Voor meer informatie over trouwen in het buitenland kunt u kijken op de website minbuza.nl van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (zie ‘reizen en burgerzaken’).

Meer tips

 

Trouwartikelen
Lightinthebox heeft een heel divers assortiment van leuke en verrassende huwelijksaccessoires: taarttoppers, persoonlijke artikelen, trouwbedankjes, enveloppendozen, gastenboeken, Just Married slippers en meer…


TrouwenmenuAnders