bruidstaart.jpg

Bruidstaart

Het aansnijden van de bruidstaart is ook een leuk gebruik op een bruiloft. De bruid en de bruidegom houden samen het mes vast en snijden het eerste stukje uit de taart. En geven elkaar dan een stukje van de taart. Dit kun je natuurlijk alleen doen als er ook een bruiloftstaart is. Want een bruiloft kan ook zonder taart met cupcakes of andere gebakjes.

Echte bakker

De meeste bruidsparen laten een bruidstaart bij de echte bakker maken. Een traditionele bruidstaart bestaat uit meerdere lagen die steeds iets kleiner worden. Het is een mooie gezicht en mensen herkennen het ook als een bruistaart. Je kan een bakker uit je eigen woonplaats uitzoeken die de bruidstaart voor je kan maken. Maar iets verder weg als je een goede referentie hebt gehoord kan ook.
Het uitbesteden van de bruidstaart kan ook. Je kan bijvoorbeeld diegene waar het bruidsfeest gegeven wordt ook voor de taart laten zorgen. Dit soort dingen uitbesteden kan als je het niet heel erg vindt als de taart iets anders wordt als je verwacht. Maar het neemt wel weer zorgen uit handen omdat je er niet op hoeft te letten dat hij wel op tijd klaar is en geleverd wordt.

Online taart bestellen

Als je dat wilt kun je ook online een bruidstaart bestellen. Er is dan misschien wel wat minder keuze maar zit er iets moois voor je bij dan ben je wel meteen klaar. De taart kan thuis of op de feestlocatie bezorgt worden. Zorg dat het contact persoon bijvoorbeeld de ceremoniemeester is anders wordt je misschien lastig gevallen op een moment dat je dat niet kan gebruiken.

Zelf maken

Er zijn ook zeker keukenprinsesjes die gaan trouwen. Die graag en vaak in keuken staan. Maar even voor de bruiloft je eigen bruidstaart maken is niet iets dat aangeraden wordt. Gaat er iets mis dan kan dat erg veel stress geven en dat is zo vlak voor je mooiste dag, je bruiloft, niet echt aan te raden.Vreemd gebruik

Het is de bedoeling dat als de taart aangesneden wordt je als bruid een stukje voert aan de bruidegom en andersom. Vooral op Amerikaanse filmpjes zie je wel dat ze dan uit 'leukigheid' het stukje taart over het gezicht van de ander smeren. Het lijkt ons een heel vreemde traditie en een onsmakelijke. De taart zit in je neus en je kleding wordt er, bij wat meer pech, ook niet echt schoner op. Doe het niet en eet netjes samen de taart. En daarna krijgen de gasten ook een stukje.
Hieronder een filmpje daarvan. (Dat wil je toch niet?)Meer tips

 

TrouwenmenuAnders